merenje krvnog pritiska

Porodični Dom Starih "Odiseja" ,svima koji se suočavaju sa trećim životnim dobom, na raspolaganju je sa svojim uslugama pojedincima i porodicama iz cele Srbije. Smešten je u mirnom predgrađu Beograda, čistim vazduhom, daleko od buke i uznemirenja. U takvom ambijentu pružamo odmor koji krepi, mesto sa atmosferom doma koje daje osećaj blagostanja i sigurnosti.

Blagosloveni smo sa kvalitetnim zaposlenima koji temelje svoj rad sa starijim osobama na personalnom pristupu pružanja nege, i senzitivni su prema različitim istorijama, pozadinama i ukusima svake individue. Dugogodišnjim iskustvom u segmentu kako medicinske nege, tako i nutricionizma, dižu kvalitet života naših stanara. Pružaju im trajnu i optimalnu zaštitu od životnih nedaća koje treća životna dob ne retko povlači za sobom. Ne samo da zbog toga stanovnici našeg doma za starije i nemoćne osobe uživaju u svakodnevnom komforu i pogodnostima koje pruža takvo osoblje, već stanari i njihove porodice uživaju u spokoju koji je rezultat toga što znaju da su smešteni u jednom od boljih staračkih domova u Beogradu sa renomirnom istorijom, kredibilitetom i nivoom koji zadovoljava sve međunarodne standarde.

Staž i kompetencija našeg osoblja omogućila je da Dom za smeštaj starih osoba "Odiseja"Beograd pruža nadprosečnu zdravstvenu brigu. Kroz godine, proces visokog standarda u izboru zaposlenih i zadržavanja samo onih najboljih rezultirao je kvalitetnim timom i snažnom povezanošću između njih i stanara našeg doma stvarajući snažan duh zajedništva, dajući reči 'dom' jedno posve dublje i lepše značenje.

Naša 24 časovna medicinska nega obuhvata:

  • preventivna, opšta i specijalna zdravstvena nega
  • kontrola krvnog pritiska
  • kontrola šećera u krvi i urinu
  • sanacija dekubitalnih rana
  • kateterizacija
  • postavljanje/izmena nazogastrične sonde
  • davanje klizmi
  • obrada stome
  • uzimanje materijala za laboratorijske analize

Naš tim podjeljen je u više odeljenja. Uz lekarski tim koji je pojačan sa trajno raspoloživim spoljnim saradnicima nudimo i razne vrste terapijskih programa koje vode obučeni terapeuti. Obroci se pripremaju tako da zadovolje prehrambene potrebe stanara našeg Doma kako u nutricionoskom tako i u kulinarskom smislu. Osluškujemo rado komentare naših klijenata, što im se sviđa, a što bi voleli da se promeni po njihovom ukusu.

Ono što je bitno za napomenuti jeste to da je program nege našeg doma za starije i nemoćne osobe holistički orijentisan što znači da se ne bazira samo na pružanju zdravstvene i fizičke nege, već i pojedinačne društvene, rekreacione i duhovne potrebe.

Naša misija

Misija Dom za stare "Odiseja" je pružiti kvalitetnu negu za naše stanare na način koji će stvoriti životnu atmosferu koja smiruje um, daje optimizam, povezuje sa drugim ljudima i čini da nastave da se osećaju delom ovog sveta u kojem žive. Naš dosadašnji uspeh zasniva se na našoj sposobnosti da stvorimo i održavamo životno okruženje u kome se promoviše čovekova ličnost i štiti njegov integritet. Naš glavni prioritet je omogućiti svakom stanaru našeg staračkog doma da se oseća što ličnije, zaštićenije i ispunjenije moguće.

Naš cilj je, ojačati temeljne životne vrednosti kao što su dostojanstvo, saosećanje, profesionalnost i zajedništvo kroz naše usluge i praktično ih demonstrirati na svakodnevnoj bazi u vođenju brige o vama i vašim potrebama i željama. Drugim rečima, učiniti naš dom za stare I nemoćne osobe mestom gde su smisao, svrha i nada dostupni svim ljudima.

Vođeno principom "Naši stanari ne borave u našem domu, već mi radimo za njih u njihovom domu" naše kvalifikovano osoblje radi konstantno na tome da održi taj standard komfora,  koje stare i nemoćne osobe i zaslužuju u staračkom domu tokom svoje poodmakle životne dobi.

Ova jedinstvena kombinacija mira i brige ispunjene brižnošću su tu upravo radi vas i stoje vam na usluzi. Nastojimo dati snagu i smisao, te jedinstvom i pozitivnim sadržajem otkloniti slomljenost, otuđenost i separaciju gde god da su prisutni u našem porodičnom domu.

Dođite i posetite nas!

Stilom kojim smo uredili naš Dom za stare,Beograd, Zemun, našom pažnjom prema stanarima na svaki drugi način trudimo se da u Domu stvoritmo porodičnu atmosferu u kojoj će se svaki naš stanar osećati prijatno i cenjeno.